14 Μαΐου 2018

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team βαθμολογήθηκε για 2η συνεχή φορά με τον Charles Leclerc να τερματίζει 10ος.

2018 Formula 1 Emirates Ισπανικό Grand Prix - Αγώνας - Κυριακή

Καιρός: Συννεφιά χωρίς υγρασία, 15-17°C στον αέρα, 29-37°C στο οδόστρωμα

Ήταν ένα θετικό Grand Prix για την Alfa Romeo Sauber F1 Team. Για 3η φορά φέτος, βαθμολογηθήκαμε, ο Charles Leclerc τερμάτισε 10ος και ο Marcus Ericsson στην 13η θέση. Αμφότεροι οι οδηγοί μας, είχαν καλή απόδοση και έδωσαν μάχες για θέση, στο μέσον της κατάταξης. Ο πρωτάρης Μονεγάσκος Charles Leclerc πήρε άλλον ένα βαθμό για την Alfa Romeo Sauber F1 Team, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση, στο Μπακού, των πρώτων του βαθμών στη Formula 1. Ο Marcus Εricsson είχε καλή απόδοση ειδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα με αξιόλογες επιθέσεις αλλά και υποστηρίζοντας τη θέση του με τη μέση γόμα. Η ομάδα έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και βρίσκεται στην 9η θέση. Ο Charles Leclerc είναι αυτή τη στιγμή στην 13η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών και ο Marcus Ericsson στην 16η θέση.

Επιπρόσθετα με το αγωνιστικό αποτέλεσμα η ομάδα γιορτάζει και την πρώτη νίκη της Alfa Romeo στη Formula 1 - ένα αποτέλεσμα που επετεύχθη από το Nino Farina στις 13 Μαΐου του 1950 με μια Alfa Romeo GP Tipo 158 "Alfetta", στο Σίλβερστον.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):

C37 (Chassis 03/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 13ος.

Εκκίνησε με μέση γόμα μετά από 35 γύρους έβαλε τη μαλακή.

 "Ήμουν δυνατός στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη μέση γόμα. Στάθηκα λίγο άτυχος όταν επιβλήθηκε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας καθώς αυτό συνέβη αμέσως μετά την αλλαγή ελαστικών, ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ταλαιπωρήθηκα με τη μαλακή γόμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο απογοητευτικό, δώσαμε μάχη και δεν απείχα πολύ από τους βαθμούς. Συνολικά ήταν ένας καλός αγώνας διεκδίκησα θέσεις και υπερασπίστηκα καλά τη δική μου. Το γεγονός ότι ο Charles βαθμολογήθηκε είναι πολύ θετικό για την ομάδα. Από την πλευρά μου πρέπει να επιστρέψω δυνατός στο Μονακό."

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

C37 (Chassis 04/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 10ος.

Εκκίνησε με μαλακή γόμα, μετά από 20 γύρους έβαλε τη μέση.

"Είναι σπουδαίο συναίσθημα ότι τερμάτισα μέσα στους βαθμούς ξανά.

Ήταν ενδιαφέρον αγώνας με μεικτές καιρικές συνθήκες που καθιστούν μεγαλύτερη πρόκληση την οδήγηση, ειδικά τη διαχείριση των ελαστικών. Έχουμε πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο από την αρχή της σεζόν. Συνολικά η ομάδα είναι αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε επικεντρωμένοι - το επόμενο Grand Prix είναι για μένα, εντός έδρας στο Monaco. Ανυπομονώ να οδηγήσω εκεί, για πρώτη φορά, σε αγώνα Formula 1."

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής Ομάδας:

"Φεύγουμε από τη Βαρκελώνη μ' ένα θετικό συναίσθημα. Είχαμε πολύ δυνατό ρυθμό σ' ένα σημαντικό μέρος του αγώνα και πήραμε ένα βαθμό. Δεν το περιμέναμε αυτό κατά την άφιξη μας σε μια τόσο απαιτητική πίστα. Αμφότεροι οι οδηγοί είχαν καλή απόδοση και βαθμολογηθήκαμε για 3η φορά φέτος. Η ομάδα έχει τα κίνητρα για να συνεχίσει να προσπαθεί. Τώρα πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι στην προσπάθεια μας για το επόμενο βήμα."

Επαφή Media:

Maria Guidotti, Head of Communications, maria.guidotti@sauber-motorsport.com, M. +41 79 858 26 47 Mia Djacic, mia.djacic@sauber-motorsport.com,Τηλ. +41 44 937 96 69, M. +41 79 774 03 12

Website:

www.sauberf1team.com

Media:

www.sauberf1team.com/press

Facebook:   

facebook.com/sauberf1team

Google+:

www.google.com/+sauberf1team

Twitter:

twitter.com/sauberf1team

Youtube:

www.youtube.com/sauberf1team

Pinterest:

www.pinterest.com/sauberf1pins

Instagram:

www.instagram.com/sauberf1team

Τελευταία βίντεο

Σύνθετη αναζήτηση

Αναζήτηση...

Από
Έως
Αναζήτηση

Φωτογραφίες


Download

Σχετικες εικονες


Συνημμένα αρχεία